Interim Management

45 Plus als matching partner naar bedrijven

45 Plus wil een vertrouwenspartner zijn voor bedrijven en organisaties die geloven in de kracht en de meerwaarde van de 45 Plussers.

45 Plus streeft ernaar als waardige partner en intermediair mee zorg te dragen als het gaat om uw belangrijkste bedrijfkapitaal: uw kennis en expertise die wordt aangeleverd door de juiste man/vrouw op de juiste plaats op het juiste moment. 

Aanpak 45 Plus:

Na een intakegesprek en een duidelijke analyse van jullie behoeften gaan we samen op zoek naar de ideale kandidaat. 

45 Plus werkt met een actueel bestand van sterke profielen die we allen ontmoet en gescreend hebben. We matchen niet alleen de database met jullie vraag maar gaan ook op zoek naar de ideale fit tussen de organisatiecultuur en de kandidaat. 

45 Plus begeleidt de kandidaat in de kennismakingsfase en zal tijdens het project en/of de opdracht de kandidaat ook mee opvolgen en evalueren.

 

Welke zijn de voordelen van werken met flexibele 45 + ?  

Als matching partner, gaat u met 45 Plus in zee met een gespecialiseerde partner, die toegang heeft tot een netwerk van competente kandidaten die snel een oplossing kunnen bieden voor uw tijdelijke projecten. 

Of het nu gaat om een vervanging of tijdelijke invulling van een vacature, waarvoor nog geen nieuwe medewerker is gevonden, een interim manager brengt onmiddellijke expertise en ervaring mee, waardoor ze snel zijn ingewerkt. 

Door hun onafhankelijkheid kunnen ze ook objectief beslissingen nemen waardoor bedrijven efficient en effectief hun doelstellingen bereiken. 

Om al deze redenen, en vermits er geen overheadkost of sociaal passief aan verbonden zijn, maar hun inzet perfect budgetteerbaar is, wordt de kost van interim management ruimschoots en vlug terug verdiend. Men betaalt tenslotte enkel de effectief gepresteerde dagen. 

 

45 Plus ziet flexwerk of interim management als aanvulling voor uw bedrijf omwille van 3 mogelijke redenen: 

+ Interim management projectbasis: 

Het tijdelijk invoegen van specifieke kennis, het opzetten van nieuwe activiteiten of het bezorgen voor snelle oplossingen bij een nieuw of tijdelijk project

+ Interim management algemeen:  

Tijdelijke waarneming van een directiefunctie met eindverantwoordelijkheid. En dit omwille van: overbrugging wegens ziekte of vertrek, het doorvoeren van een herstructurering of afslanking, het ontwikkelen en doorvoeren van een nieuwe strategie.

+ Interim management voor veranderingen: 

Realiseren van een nieuwe organisatiestructuur en/of cultuur. De redenen: het opbouwen en motiveren van een nieuwe organisatie na samenvoeging of fusie, het in- of doorvoeren va nieuwe procedures en/of systemen in bestaande organisaties.

 

Expertisegebieden 

Flexwerkers of Interim managers kunnen ingezet worden op velerlei vakgebieden:

  • algemeen beleid
  • financieel
  • inkoop
  • verkoop
  • marketing
  • personeelszaken
  • juridisch
  • facilitair
  • etc.
Interim Management

Meer items
Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x